Dag 3 Odense

Zo, liggend op mijn bedje, typend op de laptop van Nicole is het misschiein leuk om wat meer te vertellen over de situatie hier.
Ik zit dus op de Dalum Landbrugsskole. Hier slapen we op kleine maar fijne kamertjes (onderaan het bericht wat foto’s van mijn kamer). De universiteit is ongeveer 2,5km hier vandaan. De meeste studenten lopen dit. Dat gaat niet altijd even snel, vooral de deelnemers uit de mediterrane landen nemen hun tijd voor alles. Geen probleem natuurlijk, maar wel grappig hoe cultuurverschillen boven komen drijven.
Ik ga lekker lui met de auto. Ben niet zo’n wandelaar, in ieder geval niet als ik er niet voor betaald krijg 🙂
De universiteit (foto’s komen morgen) is groot. Veel marmerachtig en de zaken zijn errug goed geregeld. Dat valt me überhaupt op; dat het zo goed geregeld is. Het eten is goed, de mensen zijn aardig. Wat wil je nog meer. Kortom ik heb het eigenlijk heel erg naar mijn zin. De colleges werden voor mij in ieder geval een tuk interessanter vandaag. Een prof uit Portugal vertelde over de relatie tussen BMI, buikomvang en gezondheid. Een goed verhaal, op een goede manier verteld door iemand die er echt verstand van heeft. Een hoop geleerd, zeker iets om mee terug te nemen. Morgen hebben we college van een Nederlandse van het DoIt project, welke hetzelfde interventie ontwerp systeem heeft gebruikt als waar ikzelf het afgelopen jaar mee bezig ben geweest en die ook terug komt in mijn presentatie.

Het trainen gaat mwoah. Vanochtend gezwommen in het mooie zwembad die dus 50 meter is. Ze kunnen echter ook een aantal tussenstukken plaatsen. Toen was het bad opeens nog maar heel klein. Jacob niet blij, want 21 meter is geestelijk echt te weinig als je een 4000m+ training in gedachten hebt. Dus even gewacht, in het 25m gedeelte gesprongen en toen maar een andere training gedaan. Improviseren 🙂

Ondertussen had ik ook wat entertainment want 1 van de italiaanse studenten Gabrielle deed wat duikplank capriolen. Hij doet aan dansen en volgens Anna (duitse studente) is het de meest elegante man die ze ooit gezien heeft. Het zag er in ieder geval bijzonder uit 🙂

Vanavond even gefietst. Geen meter valk hier. Kreeg mijn hartslag niet omhoog dus ik denk dat ik even wat extra rust moet inlassen. Morgenochtend ontspannen zwemmen en dan morgenavond alleen maar chillen.

Eten is hier trouwens nog een behoorlijk issue.Je kunt eten op de Uni, maar dat is relatief duur. Je betaald per gram. Je zet je bord op een weegschaal en betaald eventueel extra voor bijzonder items. Je kunt ook eten op Dalum waar we slapen. We krijgen daar gratis ontbijt, maar je moet betalen voor het avondeten. Is dan wel weer all you can eat, maar op weekdagen is het koud avondeten (pasta enz). De tijden zijn dan weer van 17.30 tot 18.30 en dat is allesbehalve ideaal.

Ik ga het wel proberen, aar mijn voorkeur gaat uit naar hier ontbijten en dan lekker smikkelen op de Uni in de middag. Net zoals bij de baas ‘s middags warm. Niks mis mee, kan ik ‘s avonds lekker zelf bepalen wanneer ik brood eet.

Zo, weer wat bijgepraat Zal mijn best doen om de komende dagen wat foto’s te maken om een goed beeld te geven van hoe het hier is.

Vrouwtje mis je nog steeds. Dikke kus.

J.

Foto’s:
Ikzelf in felle discussie (zo ongewoon voor mij)en daarna
The Three Dutchies+Steen



Ik en Steen in een poging intelligent te lijken:

En als laatste de kamer foto’s






Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *