Vakantie :S

Voorjaarsvakantie. Joepie! Dacht ik afgelopen week. Maar toch schaakte ik mijzelf vanochtend, toen ik weer op de stage was) roepen dat ik eindelijk rust had. De hele week was een wervelwind met werk, hobby en trainen (ook hobby, maar toch!)

De hele week goed getraind. Hard getraind en ik krijg steeds meer het gevoel dat het goed gaat komen. Soms zit je in die zone en kan het niet gek genoeg. Juist dan is het goed om de rust te bewaren. Lukt dat niet, dan heb je een probleem.
Die rust kan door verschillende factoren worden verstoord. Dat kakn psychische verstoring zijn maar ook heel simpel fysiek.

Afgelopen donderdag hebben we naar een huisje in Leeuwarden gekeken. Het is een mooi huis, sluit goed aan bij wat we willen, is qua locatie perfect EN binnen ons budget.
Het is ruim (4 slaapkamers), waardoor we precies kunnen doen wat we willen. Studeerkamer voor Suus en Jacob, logeerkamer voor aanwaaiend grut en een grote slaapkamer. Kwaliteit van Leven zullen we maar zeggen. Dat betekend wel dat, geheel tegen mijn aard in, ik opeens tot diep in de nacht loop te piekeren. Varierend van hoe de inrichting eruit moet gaan zien ( ik heb behoorlijk wat noten op mijn wannebe-interior-decorator-zang) tot hoe we het allemaal gaan doen, met een druk einde schooljaar in het vooruitzicht en mijn natuurlij niet aflatende sportieve ambities.

Als zo’n periode kruist met een paar dagen veel en hard en lang trainen dan wil dat nog wel eens tot problemen leiden. Immers; terughoudendheid; gelul!

Daarnaast zijn er externe factoren die een rol spelen. Afgelopen zaterdagochtend was ik onderweg voor mijn lange duurloop. 2 uurtjes in zone 0 met 2 blokken van 15 minuten in zone 1. Dit betkend eigenlijk dat ik 2 keer een kwartiertje versnel van 9 a 10 km p/u naar 11 of zelfs 12.(HF boven de 136).
Helaas was het zaterdag behoorlijk winderig weer (zondag trouwens ook maar daar kom ik nog op terug). Zelfs zo winderig dat je er als voetganger ook echt last van had. Het betekende dat op stukken ik tegen de wind in moest en dat er nogal op de voorvoet moets worden gelopen, en hard owrden afgezte om maar vooruit te komen.

Mijn voeten trokken dat slecht. Aan het einde van de training kreeg ik last van mijn rechtervoet, inde hak regio. Eerst dacht ik dat het de achillespees was, maar dat heb ik regelmatig en dat was het toch niet. Nee het is het stuk dat tussen je enkel en je achillespees zit aan de binnenkant van je voet.
Als ik nu hardloop, of zelfs als ik traploop/doorwandel, voel ik pijn op die plek. Als ik ga hardlopen kan dat oplopen tot speldeprikken. Slecht teken! Komende week maar even naar de sportarts. Vanavond in ieder geval niet baantrainen.

Zondag een echte toer uitgehaald. Zaterdag tot 20.00 gewerkt, daaarna junkdag en weer tot laat woele. Zondag weer vroeg op. 06.30 ging de wekker. 0700 op de fiets vooor een duurtraining van 4 uur, gevolgd door een 15 minuten hardlopen. Het waaide nog steeds erg hard, dus ben ik begonnen met dik 2 1/2 uur tegen de wind in fietsen (soms niet sneller dan 10 a 12 km/u) naar Lauwersoog. Gemiddeld nog geen 20 km/u. Terugweg ging een stuk sneller.

Het is verbazingwekkend hoe mooi de wereld is rond die tijd. Rustig en sereen. Het weer was verder goed,zonnig, dus dat werkt het geheel ook in de hand.

Om 1200 stond ik weer op de vloer bij Plaza. Weer tot acht uur op de benen staan/werken.
Toen ik thusikwam kon je me oprapen. Dat kan vandaag nog steeds. Kortom goed uitrusten deze week, vingers kruizen dat de voetjes gauw bijtrekken want komoend weekend zit ik in Eibergen met het Noord Nederlands Triathlon Team voor een trainingskamp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *