Kona Bound Dag 3&4

The Heat is On! Langzaam maar zeker stroomt Kailua vol (funny story; er zijn meerdere Kailua’s. Iig 1 op Hawaii en 1 op Oahu. Het postkantoor hier besloot een aantal jaren geleden om er voor de duidelijkheid Kailua-Kona van te maken. Kona betekent zoiets als benedenwinds. En aangezien Kona ook wel lekker bekt, werd dat al snel de aanspreektitel. Vliegveld er naar vernoemd en voor dat je het weet zegt niemand meer iets anders. Maar het gaat eigenlijk nergens over. Mooi).

De overname is bijna compleet. Ironmanweek gaat starten en resistance is futile! De banners zijn opgehangen, alle sponsors hebben spandoeken over alle hoeken en gaten geplakt en elke shop is exclusief officieel Ironman souvenir aanbieder. Gelukkig.

Maar de leukste souvenirs worden verdiend. Dag 3 was redelijk oneventful. Loopje, strandje, hapje. Dag 4 zorgde voor meer vertier. Toevallig was ik de Kukio Blue Water Swim tegengekomen, een zwemwedstrijd gevolgd door een brunch op een resort 25km boven Kailua (volhouden Jacob :).

1,9km zwemmen OW, lekker eten daarna en dan op het fietsje weer terug. Suzanne kan lekker luieren op het strand en dan met de slee terug. Win-Win-Win naar wij dachten.Uiteindelijk bleek het iets aan de korte kant (25.3x voor 1.9 is wel heel snel voor gekke Henkie) maar een 24e plek overall én een 3e plek in de H30-34 zorgden voor souvenirs. Jacob gaat naar huis met t-shirt, cap, bidon en tasjes en vooral een prachtige ervaring rijker. De foto’s spreken voor zichzelf. Overigens werd Chris Lieto daar 3e, achter een 16 jarige local jongen. Dat zal hem leren mij zo te stalken….

Inschrijfbureau
Zwemstart
Even afspoelen na het harde werk
Podium

FYI. Dit is allemaal nog voor 10u ‘s ochtends :))

De rest van de dag geflaneerd op Alii Drive waar de rocksterren sightings (3x vrouwelijke IMH winnaars, Bink met de benenwagen en Faris op de fiets zonder helm, foei!) weer niet van de lucht waren.

Zowaar zelfs wat regen. Regen in Kaliua, zonneschijn in NL. C’est incroyable!

Morgen laatste echte (en eerste) harde trainingsdag. Zwem-fiets-loop. Train as you fight 🙂

Aloha!

2 thoughts on “Kona Bound Dag 3&4

  1. Jacob!
    Wat een mooie verhalen… Word helemaal meegesleept in je avonturen!
    Te gek!
    Ik wens je heel veel succes en kracht en ik weet het zeker….You Can Do It!!!!!

    Groetjes aan je meissie en misschien tot gauw!

    Liefs Mariella

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *