Ironmanweek is here!

Deel 3 alweer van de avonturen van de smeltende Fries.Al begint de warmte langzaam maar zeker te wennen. De uitgebreide warmtetraining helpt daar zeer goed bij moet ik zeggen. Je moet niet al je geheimen verklappen, maar deze geef ik de andere atleten graag mee.
JV’s Warmte-Interval-Training;

Min. 5 herhalingen van 20min harde zonopname, gevolgd door 10min herstel (bij voorkeur in het water).

De zonopname vindt plaats (bij voorkeur) op een idyllisch strand. Kleur zand (wit, goud, zwart of groen) is optioneel. Het herstel vindt plaats in de branding/surf van voorgenoemd strand.

Warming up/Cooling down doe je door middel van de verplaatsing van-, en naar de locatie vanaf de auto. Dit kan kort zijn (enkele minuten) oplopend tot 15 minuten. In het laatste geval wordt aangeraden het aantal intervallen op te voeren.

Terug naar IMweek. Iets serieuzer. De dichtheid van lopende, fietsende, zwemmende, koffiedrinkende, flanerende, etende, winkelende triatleten is omhoog geschoten. Hier hoort echter ook een reflectie bij.

Wat kom je tegen;

  • Training (Fiets) zonder helm. Dit heb ik zelfs oud- wereldkampioenen zien doen (noem geen namen, maar het rijmt op “Bal Rultan”). Zeker hier, waar het fietsen ongewoner en dus gevaarlijker is dan in NL (of elk andere EU-land) is er geen excuus voor.
  • De enige manier om je looptraining te doen is vol gas. Eindeloze stromen op Alii Drive die los gaan op elke helling (en daartussen).
  • Rare tenue’s deel 1; Veel ontblote bovenlijven, vooral bij het lopen. Lange mouwen tijdens het heetst van de dag. Maar de kroon spant de meneer die ik vanmiddag op de Queen K schaakte met 1 (schrijve één) compressiekous aan.
  • Rare tenue’s deel 2; breng een mens in een buitengewone situatie en opeens gaan ze rare dingen doen en normaal vinden. Ik weet zeker dat 99% van de mensen die onderstaand gedrag vertonen dit thuis nooit zouden doen;
  1. Uit eten in sportkleding. Meest gezien; fietskleding. Ook een aantal malen; triathlon tenue’s. Heul veul onwijs grote Oakley’s. En visors.
  2. Boodschappen doen in sportkleding. En nee niet in je trainingspakkie. In je tri-top. Had ik al gezegd dat deze tritops Trikini’s zijn? Waardoor we het uitzicht hebben op mannenbuik? Nee? Jammer he.

Daarnaast viel er wat te vieren; 2 oktober waren we 1 jaar getrouwd! Dat viert een triatleet natuurlijk op de enige juiste wijze; door een dag lang hard te trainen! Zwem/Fiets/Loop een totaal van 6,5 uur. Hawi was mooi en zwaar. Ik heb het goede verzet gestoken en de aerohelm is me niet te warm. Dat scheelt. Het lopen ging goed (1 les voor de wedstrijd, nooit stoppen. Altijd blijven dribbelen anders komt die warme deken over je heen en je wil

NIET

MEER

BEGINNEN).

Gewoon niet doen dus zaterdag. ‘s Avonds lekker uit eten, versgevangen vis voor Suzanne, een dikke steak voor mij. Krachtvoer, just what I needed. Aan het water, dus ook qua ambiance dik in orde.

Vandaag was een rustdag, dus zeer grote warmtetrainingsessie. Zo de oogjes toe en dromen over wat komen gaat.

8 thoughts on “Ironmanweek is here!

  1. Yo! Wiel bolt uitstekend moet ik zeggen. Geen centje pijn bij de tradewinds op Hawi. Hopen dat dit zo blijft zaterdag #goodvibrationswiel #dankisgroot

  2. Heeee Jacob! Wat kun jij toch mooi schrijven man!
    Super om te lezen hoe het je vergaat daar, klinkt errrg goed!
    Van harte nog met jullie jubileum ook!
    Heel veel plezier en succes daar verder, en GENIET! (maar dat is je wel toevertrouwd denk ik)

    Groetjes,
    Karen

  3. Weer een mooi verhaal kerel !!!
    en geweldig dat er weer eeens een Fries aan de start staat !

  4. Mooi verslag, heel herkenbaar! Succes met de race we volgen het op afstand dit jaar. Groet harald

  5. Nog een tip voor je warmestuwing bij het lopen.
    Scoor ergens een zip-lock zakje en stop die in je fiets/loop wissel tas.

    Dit zakje (formaat zelf te bepalen maar die van mij was ong. 10×10 cm) kan je dan vullen met het vele ijs wat er op het loopparcours te vinden is. Het zakje kan je dan stoppen waar je wil (bv. bij die andere zak, werk heel goed vanwege alle bloedvaten die daar lopen) maar ook aan de bovenkant bij je tri-pak, in je nek of onder een pet.

    Op die manier vallen de ijsklontjes niet gelijk uit je pakje en kan je jezelf beter koelen. Zonder zakje ben je al het ijs zo weer kwijt en water hielp bij mij onvoldoende (dat is 15m verder weer heet).

    Credits voor deze tip gaan naar Irene Kinnegim en Harald van Rijn, voor mij een supertip.

  6. Je schrijft zoals je praat, grappig. Succes daar, hier regent het lekker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *