Race Reports RBR Ter Idzard en Tritanium Zwemloop

Een double feature vandaag. Een mooie zoals je die normaal gesproken alleen ziet op een zondagmiddag in een onafhankelijke bioscoop waar de popcorn net niet supervers meer is.  Maar de films zijn goed en het gezelschap beter.

Zaterdag 9 april was weer de aftrap van het wedstrijdseizoen. In Ter Idzard was het deze keer eens niet koud en winderig. Het was warm en winderig. In de zon konden meer dan 100 deelnemers zich weer in het feestgedruis storten.

Ik deze keer in het Rasmussen-zwart. Er zitten wat veranderingen aan te komen in de sponsors die mij steunen en helaas was mijn hypermoderne triathlonpak via CycleTrend nog niet binnen. Dus ik startte in een volledig zwart duathlonpak die CycleTrend ook verkoopt. Samenvatting: zit lekker, goede stof, prettige zeem maar stoort niet bij het lopen. Zeker een aanrader als je een duathlonpak nodig hebt. Te koop bij uw plaatselijke CycleTrend. Einde plug.

Aan de start een mooi handje vol goede atleten zoals Rene Poppe, Menno Iedema, Merijn Schuurman, Carel Opten (een goede hardloper)Ben van Oeveren en Michael Krijnen. Na een iets verlate start gaan we los. Al snel is duidelijk dat Rene’s loopniveau ver boven die van iedereen uitsteekt.  Alleen Ben en John Nagelhout konden nog op gepaste afstand volgen, ik liep (naar volle tevredenheid) in een groepje met Menno en Carel Opten.

Een snelle wissel bracht me op mijn eerste meters op de Cervelo. Dat was niet verstandig, volgende keer wat meer meters op de wedstrijdfiets voor de eerste wedstrijd van het seizoen! Het fietsen ging redelijk maar ook niet meer dan dat. Iedereen werd bijgehaald op Rene Poppe na, maar ik werd ruimschoots op een hoop gefietst door Merijn Schuurman.

Tijdens de 2e run van 6km veranderde er niets meer en bleven de afstanden gelijk en zo kwam ik op ongeveer 2 minuten van Rene en 1 minuut van Merijn binnen. Een 3e plaats!

Uitslag.

Dank aan de organisatie van de duathlon en Samme Steenstra voor de foto’s. Dank aan de organisatie voor wederom een leuke wedstrijd. Dank voor het jurycorps voor het zo goed inleven in de atleet en het niet dogmatisch vasthouden aan belangrijke regels als niet meer je fiets uit het parc ferme halen om in te rijden 45 minuten voor de start. Oh. wacht.

Weekje later was het weer feest!

Dit keer was de Runnersworld Tritanium Zwemloop in ons eigen Willem Alexander Sportcentrum. Vorig jaar er opgelegd door een stel junioren, dit jaar meer van hetzelfde….

Nog redelijk kapot van de ronde van Drenthe die zaterdag had gereden samen met Mark Oude Bennink dribbelde ik einde van de ochtend richting Zernike. De benen waren wat moe, maar ik had er zeker zin. Geen druk, maar een funrun.

Ik mocht starten in de baan van de snelste starters. Ik kon de benen van Marwin Iedema (zoon van Menno die ik een week eerder nog voorbleef) slechts 150 meter houden. Daarna was het hard over. Nog wel een PR op de 400m (5.12) maar een matige 500 (6.38) zette me al op een 35 seconden achterstand. Als het lopen dan ook niet erg hard wil, word je 3e. Want Bert van Veen dendert er nog eens hard overheen en pakt ook Marwin nog in de slotmeters. Ik kom als 3e over de streep in een 5km van 18.45 incl wissel en aanloopstuk.

Veel leuke foto’s van Ben in dit album

Er zit nog veel meer in en dat mag ik over een paar weken laten zien tijdens de Batavierenrace. Deze loop ik deze keer voor het team van Tritanium!

Binnenkort meer over mijn sponsors!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *