Triathlon Team Noord Nederland (TTNN)

In het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het idee “een triathlon team”. Dat bleek moeilijker dan gedacht. Maar toch is er in de afgelopen maanden licht aan het eind van de tunnel gekomen. Een soort van fusie is er plaatsgevonden tussen mijn idee en het idee van Henk Fontein, oud triatleet, zwemtrainer bij GVAV en reclasseringsmedewerker ( kon nog wel eens van pas komen 🙂 ). Dit heeft geleid tot het ontstaan van TTNN, een verbond van 8 tri en duatleten uit het hoge Noorden, die eigenlijk samen de wereld gaan bestormen. Goed dat is wat hoogdravend, basis is dat we de randvoorwaarden zo goed mogelijk willen maken om naar topprestaties te kunnen gaan.

Bovenaan zie je 1 van de foto’s die zijn gemaakt bij de eerste bijeenkomst. Leuke foto’s, die goed de geest van het team grijpen.
De leden van het team (een mooie mix van de leden van de 2 triathlonverenigingen van Groningen; Tritanium en GVAV) zijn:

Ben Plantinga: duatleet. (ondermeer 5e Nat.Duathlon Circuit 2007)
Esther de Vries; lange afstand triatlete (ondermeer 3e NK LD 2007)
Sanne Buisman: Olympische afstand triatlete (ondermeer 5e NK OD 2007)
Henk Jan Dolsma: O.D en komend seizoen ook LD (ondermeer 1e Tri Wilhelmshaven
Stefanie Bouma: Duathlon (ondermeer 3e NK Duathlon 2007)
Jochem Slijkhuis OD en komend seizoen ook LD (ondermeer 13e NK OD 2007)
Mark Huisman lange afstand triatleet (ondermeer 9e NK MD 2007)

et moi…….

Komend jaar gaan we met zijn allen knallen en hopelijk nog betere prestaties neerzetten.

1 thought on “Triathlon Team Noord Nederland (TTNN)

 1. Hallo Jacob,

  Leuke site zeg, alweer zo veel inspiratie erbij. Ik ben een aankomend triathleet die op zoek is naar zo veel mogelijk informatie en de juiste hulp natuurlijk.
  Sinds ik in 2007 begon met hardlopen ben ik ruim 40kg afgevallen en afgelopen april m’n 1e marathon gelopen (Rotterdam). Geinspireerd door mijn zwager (4x Ironman and Kona finisher) Jose Pena, ben ik in januari ook begonnen met zwemmen. Doel is absoluut de IRONMAN. Mijn zus woont met haar man en twee kindjes in San Diego, daar was ik de afgelopen weken.
  Net teruggekeed uit Tempe Arizona, waar ik getuige was van de IRONMAN is het doel voor dit jaar een IRONMAN 70.3. Vastberaden als ik ben heb ik me ingeschreven voor Wiesbaden op 14 augustus.

  Een fiets zou handig zijn voor 14 augustus, dat is het enige wat nog ontbreekt bij mij. Rennen gaat goed, zwemmen ook prima.

  Misschien dat jullie mij een aantal tips oid kunnen geven of ideeen voor (groeps) trainingen.

  Mvg

  Gert Bralten
  Appingedam

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *