Challenge accepted

Goh Jacob, ga je nog wat leuks doen komend weekend?

In de afgelopen weken ontstond er weer zo’n idee, en dat idee was dat als het seizoen toch afgelopen zou zijn, ik die net zo goed in stijl kon afsluiten. Dus ik start zaterdag bij de 1e Challenge Almere-Amsterdam (CAA), wat eerder de Holland Triathlon Almere was. Een heerlijke wedstrijd, op mijn lijf geschreven, die nu zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Een nieuwe locatie vanuit Almere-Centrum, onder de banier van wereldwijde organisatie Challenge Family Triathlon, RTL 7 maakt een samenvatting, nieuwe partners en sponsors en een allround goede vibe.

Wat verwacht ik ervan? Niet veel. Het lijf is verre van super. Het verhaal van de blessures is bekend maar voorbij, maar in de 6 weken tussen Norseman en CAA heb ik natuurlijk geen wonderen kunnen verrichten.

Er zijn dus ook geen grootse ambities. Geen pijlen op de top van het NK klassement, geen doelen voor wat betreft een superscherpe tijd. Die vorm is er niet, die training zit er niet in. Realistisch bij een perfecte dag hoop ik nog binnen de top 20 van het NK te eindigen, in een tijd ergens onder de 9.30.

We maken er een mooie dag van, en van binnenuit het geweld bekijken van al die toppers die aan de start staan. Dat is ook een voorrecht. Net zoals het kunnen zeggen; “ik heb wel zin om een hele triathlon te finishen” en daar zonder veel issues ook toe in staat te zijn.

Oant moarn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *