Lifesavers

Een extra bulletin om mijn nieuwste sponsor te introduceren: Henk Jager Podologie.

Zoals regelmatige lezer wel weten was het een moeilijk voorjaar. Na een stressfractuur aan mijn voet werd ik tijdens mijn herstel teruggeworpen door nieuwe voetklachten. Na een MRI bleek dat het kraakbeen in 1 van mijn tenen ervandoor was gegaan. Dit is mede veroorzaakt doordat mijn voorvoet iets is ingezakt, in combinatie met al het gedraaf wat ik doe.

Op advies van sportarts Stijn en fysio Dannie ging ik langs bij Henk Jager, podoloog aan het boterdiep (en op vele andere plekken). Bij binnenkomst was er meteen een klik en was ik onder de indruk van hoe Henk de zaken aanpakt. Meedenken met de atleet en na een eerste afspraak waar afdrukken werden gemaakt van mijn voeten, liep ik al snel na aanvang van de 2e afspraak de deur uit met 3 paar zolen.  2 voor het hardlopen en 1 paar voor het fietsen. Uitproberen en terugkomen was het devies.

De terugkomafspraak was grondig. Loopstijl bekijken en aanpassingen doen in de zolen. Zodat ik nog beter mijn trainingen kon doen.

Ik geef toe dat ik niet ‘s werelds grootste fan was van het concept van zolen, maar mijn ervaringen zijn zeer positief. Zonder deze zolen zou ik niet de afstanden kunnen lopen zoals ik dat wil, in het tempo dat ik wil.Dan was ik zeker niet gestart, volgende week, bij de Norseman Extreme Triathlon.Echte lifesavers dus.

Bedankt Henk!

Henk Jager Sportpodologie

Dat zijn ze. Goed gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *