2012; The Good, The Bad and The Ugly

Een veel gebruikte stijlvorm om een langdurige writersblock te omzeilen is het gebruik van een cliché. The Good, the Bad and the Ugly is zo’n cliché. Dat was het nog niet toen Sergio Leone in 1966 zijn film maakte. Dat herinnert me aan degene die opmerkte dat die Shakespeare toch wel erg veel cliché’s gebruikt. Maar cliché’s zijn clichés omdat ze een kern van waarheid hebben, dus without further ado;

2012 was een tussenjaar. De focus was op de familie. Zoals degenen onder jullie die ook een gezin hebben weten, is een kind de aanzet tot een leven dat meer lijkt op een achtbaan, dan op de gecontroleerde gekte die ik normaal gesproken al heb. Triathlon stond op een laag pitje, en al gingen de trainingen redelijk, het langdurige slaapgebrek en bijbehorende langdurige aanmaak van stresshormonen zorgden ervoor dat het allemaal erg moeizaam was. De gelukshormonen zorgden in het dagelijks leven ervoor dat ik er blij bij liep, maar aangezien dit blog over mijn sportieve aspiraties gaat….

The Good:

Daar waar het goed ging. Een aantal overwinningen, en een decente race. Maar zelfs in het goede zat tegenslag.

Feanster 40:

Mijn thuiswedstrijd, waar ik voor het eerst als eerste uit het water kwam, met dank aan ontbrekende tegenstand. Daarna voortvarend aan het fietsen begonnen, na een aantal kilomter een lekke band. Daar net iets te lang getreuzeld. Waarna ik nog steeds won, maar de snelste fietstijd op een handvol seconden miste. Zat niet ver van mijn vorm in andere jaren.

Uitslag

Feanster40Podium2012

CK GVAV Triathlon:

Misschien wel de beste race van het seizoen. Een aparte koers, waarbij de drie onderdelen onafhankelijk van elkaar worden afgelegd met herstarts. Zwemmen matig, fietsen lekker en lopen hard (17.0x op 5km). Daarna een lekkere en gezellige BBQ, met veel verhalen uit de oude doos, en een bokaal waar je U tegen zegt.

Met dank aan fotoalbum GVAV Triathlon!

Triathlon Ten Boer:

Mijn terugkeer naar Ten Boer. Ooit won ik daar de 1/8e en werd ik meewarig (bijna vijandig) aangekeken toen ik vroeg wanneer de prijsuitreiking is. Deze keer wist ik waar ik aan toe was, en kon ik na een lekkere koers met de eer (vroeg) naar huis zonder een prijsuitreiking. Leuke gezellige wedstrijd (met heerlijk weer).

Met dank aan GVAV Triathlon fotoalbum!

Uitslag!

Triathlon Anna Paulowna

The one that got away (again). Goed gezwommen, een groot zwart gat in mijn band vlak na de fietswissel. Dat kostte enige tijd om te dichten, verbazingwekkend genoeg sneller dan de entropie van zwarte gaten voorspelt….

Na inhaalrace als 6e geëindigd, op minder tijd afstand dan ik verloren had met de bandenwissel. Een wedstrijd die me ligt, maar waar altijd iets misgaat. One day…..

Zwarte gat entropie vergelijking....

Uitslag!

The Bad:

Team Triathlon Enschede:

De enige teamtriathlon waarin ik startte voor het Eredivisieteam van GSTV Tritanium. Moe. En nog meer moe. Maar wel 1e uitje met Weda.

‘s Ochtends individueel ultrakort. Kwam vooral fietsen nooit op gang, maar qua tijd viel het lopen tegen. Helaas als team teleurstellend niet in de finale, maar goed revanche genomen en opgeteld toch zo noch die top 8 in.

Iedereen uitgeteld, maar ik was te moe om te gaan liggen.

Met dank aan fotoboek UT Triathlon

Uitslag individueel ochtend

Uitslag Team Middag

Triathlon Heerenveen

Verloren bidon in deze oerfriese wedstrijd zorgt voor uitdrogingsverschijnselen en een heel slecht looponderdeel. Warmer dan Hawaii ;).

Met dank aan Martin Knegt via website Triathlon Heerenveen

Uitslag!

NK Sprint Groningen

Nooit meer. Vorig jaar zegetocht op de OD, dit jaar zwakke armpjes bij het zwemmen, lamme benen bij het fietsen, 4km braakneigingen en 1 km doorlopen om op mijn slechtste notering op een NK ooit uit te komen. Snel vergeten…..

Uitslag

Triathlon Stiens

3 dagen na een zeer goed verlopen CK GVAV, maar niet hersteld. Geen power in de benen. Stuurfout bij het fietsen en daarom een stukje om. Knop omgezet en dan toch nog redelijk gelopen. Matig. Meer matig. Ooit.

Desillusie scherp in beeld gebracht door Laas Bonnema.

Uitslag

Triathlon Drachten

Zwaar gehypte battle tussen titelverdediger (ik) en de runnerup van vorig jaar (Stefan vd Pal) die on a winning streak is. Die werd niet verbroken. Matig gezwommen, matig gefietst, matig gelopen. 2 minuten langzamer dan vorig jaar. Toch nog 2e. De bloemen waren ook deze keer voor mijn grootvader. Helaas niet meer bij leven.

:
Positief op de foto met dank aan Erik Scholtens

Uitslag

On the radio (Fries)

Op TV (vanaf 19:30)

The (very) Ugly

Marathon Berlijn

Een last-minute uitdaging. 4 weken voorbereiding. Trainingen als een tierelier waar de kilometertjes in 4.oo, 3.45 en zelfs 3.38 aan de lopende band non-anaeroob aan de orde waren. En toch kon ik op de dag zelf geen enkele (!) kilomter beneden de 4.10 noteren zonder anaeroob te gaan. Raar. Na 25km draaiden Erector Spinae en Tractus Iliotibialis vast. Rem erop en een lijdensweg naar een zeer matige 3.09. Is goed voor de nederigheid.

Geen foto’s van de marathon want grof lappen voor een kop die op onweer staat gaat me dan net weer te ver 😉

Het belangrijkste dit jaar was eigenlijk leven.

Dit leven:

Zo. Een bewogen jaar, maar een jaar met perspectieven. In mijn volgende post gaan we praten over 2013. Want dan gaan we weer los!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *