Triathlon Klazienaveen Race Report

Actie! In de taxi. Lange tijd was het weer stil op het PDB-domein. Druk met andere zaken, andere dingen aan het hoofd.

Maar nu zit ik in Frankfurt, dagen voor het grote doel van dit jaar; kwalificatie Ironman Hawaii. Dat betekent dat ik de handjes weer even vrij heb, en de komende dagen mijn best zal doen om de achterstand (vanaf triathlon Nieuwkoop -oef- ) bij te werken én wellicht nog iets te schrijven over de voorbereidingen op de wedstrijd.

Maar nu eerst *drumroll*; Klazienaveen.

Legendarisch in naam stond deze wedstrijd dit jaar op het programma omdat het zo mooi een week voor Frankfurt geprogrammeerd staat. Zo ergens in @hjdol land zijn de mensen  enthousiast over sport en in dit geval triathlon. Een behoorlijk aantal mensen was op de been om te komen kijken en ook het deelnemersveld was omvangrijk.

De start was om 13.00, dus lekker laat de veren uit. Na ontvangst van mok en startparafenalia kon de warming-up beginnen. Het zwemmen vind plaats in de plaatselijke vaart, wat zorgt voor de nodige veen-zwarte-gezichten, tot ver na de finish.

Na wat aanmoedigende woorden van oud-trainert Rory-Bob (“wat doe jij hier eigenlijk?) spring ik kort te water waarna iedereen er weer uit wordt gehesen. De organisatie wil iedereen tellen, dus moeten de lemmingen er 1 voor 1 in. Ok.

Ik start helemaal op rechts, op aanwijzing van het verslag van Bert Flier van vorig jaar. Ja, je kan aan de kant redelijk goed staan. En ja, dat betekent dat je met een mooi sprongetje aan je zwemonderdeel kan beginnen.  Als de vorm goed is kan ik goed doortrekken en zit er “sjeu” aan. Dat zat goed. 1 man ging er rap vandoor, ik mocht me na 300 meter als 2e door het water boeggolven.|
Aangezien ik niet superhard aan het doortrekken was, is dat een goed teken. Toch normaliter mijn minste onderdeel.

De man voor ons (Tom Havekes) ligt een minuutje voor bij het keerpunt en maakt daar ruim 2 van na de 1500. Ik zie op het zelfde keerpunt dat er in ieder geval 2 man in mijn benen liggen.  Dus dring ik 1 de kop op. Tempo is goed en na een minuut of 21 komen we het water uit. Tevreden!

Hop de fiets op, maar dat loopt in het begin niet zo soepel. Net als er iets meer ritme komt (JR Heerssema is nog in de buurt) moeten we over het miniscule stukje kasseien op het parcours en jawel; in ronde 1 van 3 verlies ik mijn enige bidon. Damn.
Het is warmpjes, dus dat is verre van ideaal. Ik besluit om maar gewoon hard door trekken en mijn reserve gelletje naar binnen te werken onder het mom van “SIS-GO-gelletjes zijn isotoon dus dat is ook vocht” (schaamteloos, ik weet het).
Op stukken wind opzij en tegen weet ik JR te lossen en ondanks een erg droog bekkie kom ik ruim een minuut voor hem in het parc ferme.

Rennen. Weinig gelopen in de afgelopen week vanwege een opspelende tractus. Wel intervallen op de crosstrainer en die zware benen bleven lang hangen. Gelukkig had ik een opdracht; niet alles uit de kast met het lopen. Dus ik ga met een ontspannen ingespannen tempo voort en krijg een top-fietser mee. Hij voorziet me zelfs van een slok water. Ik tik bij de verzorgingspost de nodige bekertjes naar binnen om de vochtbalans te herstellen. Dat gaat niet werken natuurlijk dus na een lange 10 (niet zo kort als vorig jaar in ieder geval) kom ik kapotter dan nodig (valt nog mee) over de finish. Ben nog iets uitgelopen zelfs.

De speaker meent dat ik nog een ronde moet (“dat denk ik niet”) maar corrigeert en feliciteert snel. Ik mompel onhoorbaar mijn analyse in de microfoon en daarna is het op zoek naar herstel; douche, drinken, choco. Gouwe combi. Beetje misselijk wordt ik er zelfs van, maar de mooie wedstrijd en dito ervaring maakt dat al snel goed. In de auto bestuurd door super-support crew Suzanne, die in full “take-care-off” modus staat vliegen we terug naar Groningen.

Op naar Frankfurt!

Uitslag:

01. Jacob Veenstra, Groningen, 2.06.01
02. Jan Roelf Heerssema, Enschede, 2.07.53
03. Tom Havekes, Gennep, 2.08.50

Uitslag: Volledig

In het Nieuws

En nog eens: Klik

Grappig dat je de triathlon in Grunn kan winnen en geen vernelding maar ga je naar Klazienaveen dan kom je op OOG!! (Loodzwaar!)

Er zijn foto’s en filmpjes, maar die staan op de camera en het kabeltje ligt in Groningen. Nice.

3 thoughts on “Triathlon Klazienaveen Race Report

  1. Thanks Jaap. Jij nog gefeliciteerd met je finish in Zeelande!

    Mooie cijfers; zwemmen; BAM!

  2. Dat was best leuk in Klazienaveen. Mooi dat je zo relaxed in de wisselzone was, tijdens je race nog net niet het wereldnieuws besproken 😉 Succes dit weekend!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *