Ardennen Blog 2

Deel 2 (en tevens laatste deel) over de avonturen van de familie Veenstra afgelopen weekend in Stoumont-Rahier bij camping Chalet-Weekend (aanrader voor al uw fietsvakanties!).

Na de heerlijke brunch, vers van bakker, moest er een plan worden gemaakt. Eerst maar eens aan de wandel. Jacob zegt oef (vanwege last van knie), maar die moet zich maar gewoon niet aanstellen. De dichstbijzijnde col wordt veroverd.
Toen op naar Stavelot. Een mooie plaatsje in de buurt, waar ik remblokjes voor mijn fiets scoorde en waar we na wat omzwervingen in een cafe terechtkwamen.

Heerlijke Stavelotse tartes

Wel nadat 1 lid van de familie ernstig was toegesproken omdat dit persoon zich op verboden terrein begaf. Tsja, wat zullen we zeggen; nooit meer doen Mamma! 🙂

Lekker smikkelen van de locale lekkernijen en toen op naar de friterie. Het was even zoeken, maar het werd gevonden. Deze friterie, maar dan in een eerdere versie, was onze stamtafel tijdens al onze bezoekjes. Omaatjes die de aardappelen ter plekke schillen en klaarmaken. Tegenwoordig zijn ze uitgebreid en in vaste behuizing terechtgekomen.
Hier proppen we ons weer helemaal vol. In Belgie wordt niets in doosjes gedaan maar alles gerold en gevouwen. Dus patat uit een zak, zoals het hoort.

En een tevreden moeder in wording:

Dan is het bijkomen in de kantine. Iedereen is moe, heeft matig geslapen de eerste nacht en na wat gezelligheid gaan de meesten vroeg slapen. Ik incluis. Ook gezelligheid is hard werken, en ik moest de volgende ochtend weer vroeg op.
Ik wilde immers nog even wat trainen voor de brunch aan.

In de ochtend is het gelukkig droog en spring ik op mijn fiets. Helaas niet volledig met nieuwe remblokjes omdat ik mijn spullen niet goed (genoeg) heb onderhouden. Dat kleine schroefje dat je door je remblok heen draait? Komt er niet meer uit. Dus.

De route was de volgende. Van de camping naar Spa, een beetje voorverkennen voor de rest van de dag. Lekker wat hoogtemeters en een uurtje of 2 de deur uit. Niet te hard naar beneden….

Grotere kaart weergeven

Op de terugweg had ik nog wat te vertellen.

Lekker gegeten bij de brunch en toen op naar Spa! Dit keer op bezoek bij de Thermes, lekker bubbelen, zwemmen en chillen in puur bronwater.

Eeenmaal terug op de compound ben ik in slaap gevallen. Lekker tegen Suzanne aan. Het begon zijn tol te eisen.

‘s Avonds was er weer heerlijk voedsel, gezelligheid en dit keer ook een heerlijk Belgisch biertje die ik met Pappa heb gedronken. Rochefort 10 voor de kenners. Mannelijk biertje. 11,3%

Vanochtend weer heerlijk gebruncht en uitgeslapen(-ish) en rond het middaguur weer op naar huis. 4 uur thuis. Kapot. Af. Niks meer in. Heerlijk weekend, maar ook erg vermoeiend. Lekker een rustdagje ingelast. Morgen gaan we weer knallen.

1 thought on “Ardennen Blog 2

  1. Pingback: stoumont

Comments are closed.